Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

METEO – Valul de căldură se intensifică în Maramureș

Publicat cu

pe

Valul de căldură se intensifică în județul Maramureș. Dacă azi județul este sub incidența unui cod galben de căldură și caniculă, sâmbătă și duminică vom avea cod portocaliu, iar cea mai mare parte din țară va fi sub cod roșu de căldură.
ANM a emis o avertizare meteorologică valabilă pentru ziua de azi, 12 iulie, fenomenele vizate fiind ca și până acum – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat. În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.
Cod portocaliu avem pentru cea mai mare parte a țării, unde valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate