Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Meteorologii anunță schimbarea vremii. Vin vijelii în Maramureș

Publicat cu

pe

Așa cum era de așteptat, după zile caniculare vin zile cu ploaie abundentă. Cei din Baia Mare, de exemplu, așteaptă ploile de multă vreme, doar că până acum nu a fost să fie. Poate acum. Peste Gutâi a mai plouat și zilele trecute, însă tot se simte și vede seceta.

Acum avem Atenționare meteorologică de tip Cod galben pentru perioada 21 august, ora 14 – 22 august, ora 02.00. ANM avertizează că în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Mai trebuie spus că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopții de miercuri spre joi (21/22 august) vântul se va intensifica temporar în regiunile estice și sud-vestice.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo