Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Moda utilajelor furate revine – Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Publicat cu

pe

Era o vreme când la modă era să vii cu utilaje furate din Franța. Moda a apus, dar se pare că revine. În 13 august polițiștii de frontieră au descoperit și indisponibilizat două utilaje în valoare de aproximativ 150.000 de euro care figurează în bazele de date ca fiind căutate de autoritățile din Franța.

„În jurul orei 11.30, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe DN 19, în localitatea Negrești Oaș, un autoturism care transporta pe o platformă un utilaj – buldoexcavator – fără număr de înmatriculare. În urma unor verificări specifice, s-a constatat faptul că utilajul de pe platformă figurează în bazele de date cu alerta ,,Bun căutat pentru confiscare”, introdusă de către autoritățile din Franța, în data de 09.08.2024.

În continuarea cercetărilor, câteva ore mai târziu, colegii noștri au identificat în localitatea Certeze un alt utilaj – mini încărcător frontal – tot fără număr de înmatriculare, care la fel s-a constatat că figurează cu alertă data de Franța in aceeasi data, 9 august a.c.

Drept urmare, utilajele în valoare de aproximativ 150.000 de euro au fost transportate și indisponibilizate la sediul instituției până la finalul anchetei”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră desfășoară în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, verificările fiind efectuate, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo