Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

MODIFICARE MAJORĂ – Elevii își vor putea vedea lucrările înainte de contestații

Publicat cu

pe

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică Ordinul de ministru prin care se stabilește calendarul Evaluării Naționale 2025 pentru elevii care termină clasa a VIII-a. Ordinul aduce o mare noutate: elevii își vor putea vedea lucrările înainte de a depune contestație. 

Înscrierile urmează să aibă loc în perioada 10-13 iunie 2025, iar probele scrise, în perioada 23-25 iunie 2025, la fel ca până acum.

Modificările propuse de Ministerul Educației pentru Evaluarea Națională 2025:

  • „Pentru o mai bună fundamentare a deciziei privind contestarea notei obținute la evaluarea inițială a fost introdusă prevederea de a permite vizualizarea lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat. Depunerea contestației nu este condiționată de vizualizarea lucrării. Vizualizarea lucrărilor se va face la centrele de examen.
  • Pentru predictibilitate: Alături de calendarele examenelor de evaluare națională și bacalaureat, sunt publicate și calendarele simulărilor examenelor naționale, respectiv evaluare națională și bacalaureat. Calendarele de desfășurare sunt disponibile în anexele celor două documente supuse consultării”.

Ordinul de ministru se află în consultare publică până în data de 26 august.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo