Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

MOTO GP – Liberty Media, proprietarul Formulei 1, anunţă preluarea MotoGP pentru 4,2 miliarde de euro

Publicat cu

pe

Liberty Media, firma americană care deține controlul asupra Formulei 1, a anunțat luni că va prelua compania-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Potrivit declarațiilor, Liberty Media va achiziționa aproximativ 86% din acțiunile Dorna, în timp ce managementul Dorna va păstra aproximativ 14% din capitalul companiei. Valoarea tranzacției pentru Dorna/MotoGP este de 4,2 miliarde de euro (aproximativ 4,53 miliarde de dolari), iar valoarea capitalului propriu este de 3,5 miliarde de euro, conform unui comunicat emis de MotoGP.

Greg Maffei, președintele și CEO-ul Liberty Media, a declarat că sunt încântați să-și extindă portofoliul de active sportive și de divertisment prin achiziționarea MotoGP.

Carmelo Ezpeleta, liderul Dorna, a exprimat și el entuziasmul față de această achiziție, considerând-o o piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP și fanii motorsportului.

Finalizarea achiziției este planificată până la sfârșitul anului, sub rezerva obținerii avizelor și aprobărilor necesare din partea autorităților legale, conform declarațiilor emise de MotoGP.

Tranzacția necesită și acordul autorităților de reglementare. În trecut, în 2006, fondul de investiții CVC a fost obligat să vândă Dorna pentru a putea achiziționa Formula 1, iar mai apoi a vândut această competiție către Liberty Media în 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate