Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

MOTO GP – Marele Premiu al Argentinei, anulat din motive financiare

Publicat cu

pe

Miercuri, organizatorii MotoGP au anunțat că Marele Premiu al Argentinei a fost anulat din considerente economice și nu va fi înlocuit în calendarul sezonului din 2024.

Programat inițial pentru data de 7 aprilie, Marele Premiu al Argentinei ar fi trebuit să fie a treia etapă a sezonului, care constă în 22 de curse. Într-un comunicat, s-a explicat că din cauza situației actuale din Argentina, promotorul evenimentului a transmis că nu poate garanta furnizarea serviciilor necesare pentru a organiza Marele Premiu conform standardelor MotoGP în 2024.

Evenimentul nu va fi înlocuit în calendarul sezonului 2024, iar MotoGP exprimă speranța de a reveni pentru a concura la Termas de Rio Hondo în 2025.

Argentina se confruntă cu o criză economică prelungită, caracterizată de o inflație de trei cifre, rezerve negative, deprecierea rapidă a monedei peso și peste 40% din populație trăind în sărăcie. Președintele Javier Milei, un economist libertarian care a preluat funcția în decembrie, a promis măsuri economice radicale, inclusiv reduceri semnificative ale cheltuielilor.

Marele Premiu al Argentinei a beneficiat de subvenții guvernamentale, însă presa a subliniat că riscul grevelor și perturbărilor în transport au fost factori care au influențat decizia de a anula evenimentul.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo