Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MULT – Prețul aurului a atins un nivel maxim al ultimelor șase luni

Publicat cu

pe

Prețul aurului a atins în timpul tranzacțiilor de marți un nivel maxim al ultimelor șase luni, de aproape 1.850 de dolari uncia, înainte de a se retrage către 1.838 dolari uncia, iar analiștii cred că evoluția sa ascendentă va continua în 2023, relatează CNBC. Contractele futures pentru aur din SUA au crescut cu 0,9%, la 1.842,80 dolari uncia.

„Prețurile aurului au înregistrat o tendință generală de creștere de la începutul lunii noiembrie, deoarece turbulențele pieței, așteptările crescânde de recesiune și mai multe achiziții de aur efectuate de băncile centrale au susținut cererea.

În general, anticipăm un 2023 favorabil prețurilor, susținute de riscurile de recesiune și de riscurile de evaluare a acțiunilor pe piețele bursiere, eventualitatea ca dobânzile băncilor centrale să atingă nivelurile maxime, combinată cu perspectiva unui dolar mai slab și a inflației care nu va reveni la nivelul preconizat de sub 3% până la sfârșitul anului, toate acestea susținând aurul”, a spus Ole Hansen, șeful strategiei pentru mărfuri la Saxo Bank.

Actualitate

YHP Logo