Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MUNȚII MARAMUREȘULUI – Desfășurare mare de forțe pentru salvarea unor ucraineni, căutați de mai bine de 24 de ore

Publicat cu

pe

Acțiune dificilă desfășurată de aproximativ 24 de ore în zona Zona Vf. Pop Ivan, din Minții Maramureșului.
Un apel efectuat ieri la 112, indica faptul că șase cetateni ucrainieni, care nu au putut fi inca localizati, aflați pe teritoriul României, la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractura membru inferior – cazut in prapastie) au solicitat ajutor de urgenta.
„In teren au fost prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 – 16 oameni) care impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Maramures au incercat – contracronometru – gasirea si ulterior evacuarea cetatenilor ucrainieni aflati in primejdie. A fost ceata densa cu vizibilitate sub 5 metri si ploaie torentiala pe tot parcursul cautarilor).
Doi ucrainieni au fost predati la ambulanta, alti trei porniti la vale din zona de frontiera nu au fost gasiti (probabil curand vor ajunge la Politia de Frontiera care face permanenta in zona Crasna Viseului- la cabana Paltinu’ – au refuzat sa dea o localizare fiind speriati ca ar putea fi interceptati si probabil au ales sa se descurce singuri) iar unul care e mai rau (accidentat) nu a putut fi localizat fiindca a refuzat sa coopereze cu STS si a ramas pe munte,”, informau aseară reprezentanții Salvamont Maramureș.
Actiunea de cautare -salvare a fost reluată în această dimineață, la 08.30. Au plecat pe munte cinci salvatori montani plus patru politisti de frontiera.
„Salvatorii montani sunt inca in urcare de mai bine de 4 ore si jumatate spre cel care se pare ca are fractura de membru inferior.Intre timp s-a reusit de catre colegii de la STS localizarea a celuilalt grup din care , din lacate , unul din ei a plecat ramanand doar doi. Despre al treilea nu se stie nimic…
Avem alocate de catre DSU si IGAV 2 elicoptere pentru salvarea ucrainienilor. Daca vremea permite vom reusi extragerea lor in dupa masa asta”, au transmis reprezentanții Salvamont Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate