Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MUNȚII MARAMUREȘULUI – Ucrainean în adidași, salvat cu elicopterul (VIDEO)

Publicat cu

pe

Acțiune spectaculoasă în Munții Maramureșului, pentru salvarea a doi ucraineni care au trecut granița în România, fugind din calea războiului. Cei doi au solicitat ajutorul autorităților după ce au ajuns într-o situație mai mult decât delicată.

Salvatorii maramureșeni au dat dovadă de o mobilizare exemplară, fiind nevoie de un elicopter pentru coborârea lor în siguranță de pe munte. Unul dintre ucraineni a suferit degerături, fiind încălțat în adidași!

Cetatenii ucrainieni au fost reperati din elicopter. Din cauza stratului de zapada foarte mare elicopterul nu a putut ateriza in zona si a ales un alt punct de aterizare sigur. Colegii salvatori montani aflati in elicopter au fost depusi in zona, și au parcurs o distanta relativ mica pana la ucrainieni ptr. a le acorda primul ajutor.

Primul ucrainean, avand probleme medicale mai serioase, a fost coborat cu elicopterul cu un salvator montan, după care a fost coborât cel de-al  doilea ucrainean impreuna cu al doilea salvator montan asteapta revenirea elicopterului pentru extractie.

„Felicitari si multumim colegilor de la POA Jibou,
Comandant de echipaj: Capitan-comandor Mihai Muresan
Copilot: Locotenent-comandor Marius Avram
Echipa medicala:
Dr. Zaganescu Raluca
As. Chiorean Maria
pentru promtitudine, profesionalism si pentru reusita misiunii in timp record tinand cont de conditiile din munte!
Felicitari tuturor celor implicati in reusita misiunii de salvare, Politia de Frontiera Maramures, ISU Maramures, STS Maramures, SMURD Maramures si nu in ultimul rand colegilor salvatori montani participanti la aceasta dificila si contracronometru misiune de salvare”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate