Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MUTAȚI PE ALTE FUNCȚII – Șefii din Poliția Maramureș demiși după fuga lui Cherecheș sunt încă în sistem

Publicat cu

pe

Șefii din IPJ Maramureș demiși de ministrul de Interne după ce Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară folosind cartea de identitate a unei rude lucrează în continuare în sistem, fiind mutați pe alte funcții.

„Fostul șef al IPJ Maramureș Mihai Gherman, criticat chiar de ministrul de Interne că și-a luat concediu în perioada în care Cătălin Cherecheș a fugit din țară, a ajuns adjunct al Poliției Județene Vaslui. Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția Ministerului de Interne, iar doi dintre adjuncții acestuia sunt acum în Direcția de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei. Un fost șef al Direcției de Protecție Internă Maramureș s-a pensionat”, scrie hotnews.ro.

„Rămân în continuare în sistem, pentru că fiecăruia ar trebui să i se aplice o sancțiune pe măsura culpei. Doi la mână, ar trebui clarificat care este statutul și regimul juridic al acestor funcții, nu numai în sistemul Ministerului Afacerilor Interne, în general în sistemul public din România. Ce și câtă putere are un ministru să ia rapid măsuri drastice, mai puțin drastice sau uneori să nu aibă nicio putere să ia vreo măsură.

Deci, există o discuție legată și de statutul juridic și de regimul juridic al acestor funcții și al persoanelor care le ocupă”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, la Euronews.

Actualitate

YHP Logo