Connect with us

SPORT

NBA – Boston Celtics a cucerit cel de-al 18-lea său titlu de campioană a NBA (record)

Publicat cu

pe

Boston Celtics și-a adjudecat al 18-lea titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), stabilind un record, după ce a dominat Dallas Mavericks cu scorul de 106-88, luni, pe teren propriu, în meciul cinci al finalei, pe care a câștigat-o cu scorul general de 4-1, informează AFP.

Acesta este primul trofeu obținut de Celtics din 2008 și le permite echipei din Massachusetts să-și depășească din nou rivalii de la Los Angeles Lakers în numărul de titluri, având acum 18 față de 17.

După eșecul din 2022, când a pierdut finala cu Golden State Warriors, și cel din 2023, când a fost eliminată în finala Conferinței de Est de Miami Heat, acest titlu recompensează generația condusă de Jayson Tatum (26 de ani) și Jaylen Brown (27 de ani), liderii unei echipe complete și redutabile.

Jayson Tatum a înscris 31 de puncte în meciul de luni, iar Brown 21, contribuind decisiv la victoria categorică în fața Mavericks, pentru care vedeta slovenă Luka Doncic a marcat 28 de puncte.

Joe Mazzulla, care era necunoscut acum doi ani, devine, la 35 de ani, al doilea cel mai tânăr antrenor din istorie care ridică trofeul, după legendarul Bill Russell.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate