Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

NBA – Echipa Orlando Magic a retras tricoul starului Shaquille O’Neal

Publicat cu

pe

În cadrul unei ceremonii desfășurate în timpul meciului de baschet NBA de marți seara, echipa Orlando Magic a decis să retragă tricoul legendarului jucător american de baschet, Shaquille O’Neal, în timp ce se confruntau cu Oklahoma City Thunder, într-un meci încheiat cu scorul de 113-127, conform informațiilor furnizate de EFE.

„Am multe amintiri minunate legate de timpul petrecut la Magic. Nu există alt loc în care mi-aș fi dorit să îmi încep cariera. Orlando va avea întotdeauna un loc special în inima mea”, a spus „Shaq” cu această ocazie.

Franciza din Florida a anunțat anterior că O’Neal va fi primul jucător din istoria sa căruia îi va fi retras tricoul. „Pentru a sărbători a 35-a aniversare a noastră în acest sezon, vom retrage oficial tricoul cu numărul 32 în onoarea lui Shaquille O’Neal, în cadrul unei ceremonii pe 13 februarie”, a precizat Orlando Magic într-un mesaj postat luna trecută pe rețeaua socială X.

O’Neal și-a început cariera în NBA în 1992, jucând pentru Orlando Magic, cu care a ajuns în finala campionatului nord-american de baschet în 1995.

Cu patru titluri de campion NBA în palmares, Shaquille O’Neal și-a văzut deja retrase tricourile cu numărul 34, purtat la Los Angeles Lakers, alături de care a câștigat trei inele de campion (2000-2002), și cu numărul 32, la Miami Heat, echipă cu care a obținut ultimul trofeu (2006).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate