Connect with us
Descarcă aplicația

Fără categorie

NEGOCIERI – Directorul CIA merge în Qatar pentru negocierile în vederea încetării focului în Fâşia Gaza

Publicat cu

pe

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, William Burns, se va afla joi în Qatar pentru a participa la negocierile privind un posibil acord de încetare a focului în Fâșia Gaza, a declarat miercuri o sursă familiarizată cu subiectul, potrivit Reuters. Sursa, care a dorit să rămână anonimă, a precizat că Burns va fi însoțit de Brett McGurk, coordonatorul Casei Albe pentru Orientul Mijlociu și Africa.

CIA a refuzat să comenteze această informație, conform politicii sale de a nu dezvălui detalii despre deplasările directorului agenției.

La discuții vor participa și directorul Mossad, David Barnea, șeful Shin Bet și un consilier special al premierului Benjamin Netanyahu, la solicitarea celor trei țări mediatoare – Qatar, SUA și Egipt – conform informațiilor transmise de Biroul premierului israelian.

Mediatorii încearcă de luni de zile să convingă ambele părți să ajungă la un armistițiu, după mai bine de zece luni de conflict sângeros între Israel și Hamas, acord care ar include și eliberarea ostaticilor răpiți de mișcarea islamistă palestiniană în timpul atacului din 7 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo