Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

NEMULȚUMIRI SALARIALE – Protest spontan la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș

Publicat cu

pe

Protestul spontan desfășurat azi, fără întreruperea activității, a fost un semnal al angajaților Inspectoratului Teritorial (ITM) Maramureș, determinat de nemulțumirile existente legate in principal de discriminările privitoare la salarizare.
„Se solicită eliminarea de îndată a discriminării salariale a ITM-urilor, prin egalizarea nivelului salarizării la prevederile legale aplicabile aparatului propriu al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
Reglementarea statutului funcționarilor publici numiți în funcția publică specifică de inspector de muncă, respectiv drepturile, îndatoririle specifice şi incompatibilitățile aplicabile inspectorului de muncă. Prevederea este necesară pentru a defini rolul constituţional şi importanţa socială a muncii inspectorului de muncă, care justifică statutul special al acestei funcţii publice”, informează reprezentanții Sindicatului din Administrație Maramureș.
În zilele următoare, se vor urma procedurile legale de consultare a membrilor de sindicat pentru declansarea unor alte forme de protest, in funcție de voința acestora.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo