Connect with us

ACTUALITATE

NEMULȚUMIT – Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO

Publicat cu

pe

Cătălin Cherecheș, fostul primar băimărean condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a dat România în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că nu ar fi avut parte de un proces echitabil.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a anunțat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, citat de Digi 24.

Potrivit Pro TV, în această dimineață, fostul edil, care se află încarcerat la Rahova, a dat o declarație prin videoconferință în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cherecheș cere mutarea procesului în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare de la Curtea de Apel Cluj la o altă instanță din țară.

Cherecheș a fost extrădat recent din Germania unde a fost prins de polițiști după ce  aieșit din țară cu acte false, înainte de pronunțarea sentinței.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate