Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

Noua unitate de Primiri Urgențe a Județeanului, dată în funcțiune de azi

Publicat cu

pe

E știut că nu este de preferat să ajungi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Dar dacă totuși nu ai de ales și ajungi acolo atunci măcar să ai condiții europene care să îți facă șederea cât mai plăcută. Și acum ele există, noua UPU fiind dată azi, 6 iunie, în funcțiune după modernizarea cu fonduri europene. În prezența ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, astăzi au fost făcute declarații de presă cu privire la acest moment important din viața unității sanitare și al județului.

Și trebuie să vă spunem că UPU Baia Mare arată foarte bine, fluxurile au fost regândite, timpii de așteptare sunt de acum mai reduși. Separat sunt tratați cei care se prezintă cu afecțiuni minore, doar că se știe că prioritatea în urgențe se face în funcție de gravitatea cazurilor care ajung în UPU.

Liderul administrației județene, Ionel Bogdan a ținut să arate că în ultimii ani au fost făcute investiții totale în sănătatea din județ de peste 120 milioane de euro. Mai adăugăm alte 12 proiecte cu finanțare nerambursabilă.
Oricum mai avem proiecte în derulare la unitatea sanitară. Printre ele, amenajarea unei parcări subterane, dar și mutarea Heliportului sau construcția unui nou bloc operator și corp de spital.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate