Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

NOUTĂȚI – Legea armelor și munițiilor a fost modificată

Publicat cu

pe

Posesorii pașaportului european pentru arme de foc se vor putea deplasa și în state terțe cu armele și muniția înscrise în acesta, fără a mai fi necesară eliberarea autorizației de scoatere de pe teritoriul României a armelor letale pentru călătorii în state terțe, sau eliberarea altor documente de către Poliția Română. Este vorba despre o prevedere care apare în legea care a fost promulgată de Klaus Iohannis ieri, 19 iunie, fiind simplificate procedurile administrative și redusă birocrația.

Deâinătorii de arme trebuie să fi absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu
excepția cadrelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază, a ofițerilor și agenților de poliție din cadrul Ministerului Justiției, inclusiv după încetarea raporturilor de serviciu din motive neimputabile, pensie sau demisie.

„Dreptul de deținere a armei se poate acorda numai pentru armele de vânătoare, de tir, de colecție sau de autoapărare și conferă titularului posibilitatea de a păstra arma la domiciliul, reședința înscrisă în documentul de identitate și în locurile utilizate de acesta, numai în spațiile pentru care a fost autorizat în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi. Titularul dreptului de a purta și folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă pentru acțiunile de vânătoare autorizate în condițiile Legii
nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare, pentru acțiuni de tragere în poligoane sau pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în cazul angajaților gestionarilor fondurilor cinegetice”, se precizează în respectiva lege.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate