Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

OBIECTIV – Primăria Baia Mare vrea bani europeni pentru modernizarea Pieței Revoluției

Publicat cu

pe

Recent, consilierii locali băimăreni au aprobat depunerea spre finanțare și angajarea cheltuielilor de la bugetul local pentru proiectul „Modernizare Piața Revolutiei”.

”Se aprobă proiectul în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 7: O regiune atractivă, Obiectiv specific 5.1: Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului durabil și a securității în zonele urbane (…).

Se aprobă valoarea totală a proiectului „Modernizare Piata Revolutiei”, în cuantum de 40.459.843,34 lei (inclusiv TVA). Se aprobă contribuția proprie în proiect a sumei de 10.426.258,29 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2 % din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 612.930,37 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Modernizare Piata Revolutiei”.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Modernizare Piata Revolutiei”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul local. Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor.

Sumele reprezentând cheltuieli de mentenanță, întreținere ale proiectului „Modernizare Piata Revolutiei” pe întreaga perioadă de durabilitate a acestuia se vor suporta de către Municipiul Baia Mare”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Cu excepția faptului că a făcut fântana arteziană în urmă cu patru ani, în prag de alegeri, municipalitatea băimăreană nu a fost în stare în toți acești ani să dea un alt aspect unei zone importante așa cum este Piața Revoluției. Dacă nu vor veni nici banii europeni, probabil că nimic nu se va în acest loc, așa cum ne-am obișnuit și cu altele.

Vlad HERMAN

Foto: captură Google Maps

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate