Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

OCNA – Campionat Național de Fotbal pentru preoții catolici

Publicat cu

pe

Episcopia Greco-Catolică de Maramureș a anunțat că-n perioada 26-28 august 2024 se va desfășura, la Ocna Șugatag, Campionatul Național de Fotbal pentru preoții catolici din România, CALIX SACERDOTUM. Campionatul este organizat de Clubul Sportiv Român în colaborare cu Episcopia Greco-Catolică de Maramureș și Primăria Ocna Șugatag și marchează cea de-a VIII-a ediție la nivel național, acesta reunind echipele eparhiilor și diecezelor catolice din țară, în număr de nouă.

„Meciurile se vor juca în Sala de sport din Ocna Șugatag. Programul va cuprinde, pe lângă meciurile jucate, și momente de comuniune, dar și vizitarea obiectivelor spirituale și culturale din zonă, precum și momente de rugăciune împreună cu Episcopul Eparhial, Preasfinția Sa Vasile Bizău.

Echipa câștigătoare va reprezenta România la cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de Futsal pentru Preoţi, care se va desfășura în Ungaria, în luna februarie 2025. CALIX SACERDOTUM este o competitie de futsal care îți propune să aducă în atenția persoanelor consacrate sportul, ca instrument de dezvoltare umană și socială. Obiectivul competiției este conștientizarea importanței practicării sportului în randul preoților, tinerilor și copiilor din diecezele/eparhiile noastre, dar mai ales în parohiile sau oratoriile din fiecare dieceză/eparhie în parte”, anunță Episcopia Greco-Catolică de Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo