Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

OFICIAL – Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a confirmat miercuri că recalcularea pensiilor va avea loc conform termenului anunțat, adică la 1 septembrie, în deschiderea ședinței de Guvern. El a dorit să ofere asigurări cu privire la această chestiune, având în vedere speculațiile și știrile circulate în ultimele zile legate de vizita FMI și situația pensiilor.

Ciolacu a subliniat că nu vor exista modificări ale termenelor sau alte variante, ci că recalcularea va fi realizată în conformitate cu angajamentul asumat la 1 septembrie. În plus, premierul a solicitat Ministerului de Finanțe să furnizeze în zilele următoare o evaluare a impactului creșterii pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei.

„Până în prezent, știm că nicio pensie sub 2.000 de lei nu este impozitată. Dorim să analizăm impactul asupra pensiilor cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, pentru a extinde această marjă fără impozit până la 3.000 de lei. Aceasta ar urma să se întâmple după majorarea de 13,8% și recalcularea de la 1 septembrie. Așteptăm recomandarea ministrului Finanțelor cu privire la fezabilitatea acestei scutiri de impozite până la nivelul menționat”, a explicat Ciolacu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate