Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ORIENT – Armata israeliană anunţă moartea a 21 de soldaţi ai săi într-o singură zi în luptele din Gaza

Publicat cu

pe

Douăzeci și unu de soldați israelieni au pierit în confruntări intense în Gaza, conform anunțului făcut de contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei.

Acest incident marchează cel mai mare număr de decese în rândul militarilor israelieni într-o singură zi, de la începutul ostilităților în enclava Gaza, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Hagari a explicat că militanții au lansat o grenadă propulsată de rachetă asupra unui tanc, iar în același timp, o explozie într-o clădire cu două etaje a provocat prăbușirea acesteia peste soldații israelieni.

Operațiunile militare aveau loc într-o zonă situată la aproximativ 600 de metri de granița, având ca obiectiv distrugerea structurilor și a siturilor controlate de Hamas.

Aceste acțiuni fac parte din eforturile armatei de a stabili o zonă tampon pentru a permite locuitorilor comunităților israeliene de frontieră să se întoarcă în siguranță la casele lor. Hagari a menționat că încă se investighează detaliile evenimentului și motivele exploziei, oferind aceste informații în cadrul unui briefing de presă în cursul dimineții.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate