Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ORIENT – Armata israeliană confirmă că peste 300 de drone și rachete au fost lansate asupra Israelului

Publicat cu

pe

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, Iranul a lansat peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, incluzând rachete balistice, drone și rachete de croazieră. Adraee a subliniat că IDF a interceptat 99 la sută dintre aceste amenințări către teritoriul israelian, considerând aceasta o realizare strategică semnificativă.

Într-o postare pe X, purtătorul de cuvânt al IDF a oferit detalii cu privire la numărul și tipul armamentului folosit de Iran împotriva Israelului. Din cele aproximativ 170 de drone lansate de Iran, niciuna nu a reușit să pătrundă în teritoriul israelian, datorită intervenției avioanelor de luptă ale forțelor aeriene și sistemelor de apărare aeriană ale Israelului și ale aliaților săi, care au interceptat zeci dintre ele.

Dintre cele peste 30 de rachete de croazieră lansate de Iran, niciuna nu a reușit să atingă teritoriul israelian. Avioanele de luptă israeliene au interceptat 25 de rachete în afara granițelor țării.

În ceea ce privește cele peste 120 de rachete balistice, doar un număr foarte mic a reușit să pătrundă în teritoriul israelian, în timp ce restul au fost interceptate. Aceste rachete au cauzat pagube minore infrastructurii, fiind direcționate în principal spre o bază a forțelor aeriene din Nafatim.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate