Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

PARALIMPIADA – Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice

Publicat cu

pe

Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a câștigat medalia de aur la judo pentru nevăzători, categoria 73 kg (J1), vineri, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în finală pe kazahul Iergali Şamei, prin ippon.

Bologa a intrat direct în sferturile de finală, unde l-a învins pe uzbecul Şohruh Mamedov (ippon), iar în semifinale a câștigat prin waza-ari împotriva brazilianului Harlley Damiao Pereira Arruda.

Pentru Bologa (28 ani), aceasta este a treia medalie la Jocurile Paralimpice, după cele două de bronz obținute în 2016, la Rio (cat. 60 kg), și în 2021, la Tokyo (cat. 60 kg).

Antrenat de Gergely Tamas, Bologa are patru titluri europene consecutive și este campion european și mondial en titre.

La categoria 73 kg (J2), românul Daniel Vargoczki, debutant la Jocurile Paralimpice, s-a clasat pe locul 7. Vargoczki l-a învins în optimi pe turcul Recep Ciftci, prin ippon, dar a fost învins în sferturi de georgianul Ghiorghi Kaldani, tot prin ippon.

Cum Kaldani s-a calificat în finală, Vargoczki a evoluat în recalificări, unde a fost învins prin ippon de francezul Nathan Petit.

Pe lângă aurul câștigat de Bologa, România mai are asigurată o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris, Camelia Ciripan urmând să evolueze sâmbătă în semifinale la para tenis de masă, la simplu feminin, împotriva ucrainencei Marina Litovcenko.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo