Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PARCUL NAȚIONAL MUNȚII RODNEI – Început de aprilie, cu semne de primăvară (FOTO)

Publicat cu

pe

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a dat publicitării câteva fotografii spectaculoase realizate în acest zile în Parcul Național Munții Rodnei.

„În majoritatea regiunilor ţării noastre, adevărata sosire a primăverii este marcată de apariţia brânduşelor, unele dintre primele flori care înfloresc primăvara devreme. După ghiocei, acestea sunt primele flori ce pot fi văzute scoţând capul din zăpadă.
Așa se vede primăvara în imagini superbe transmise de colegii noștri de la Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei”, este mesajul postat de Romsilva, pe pagina oficială de Facebook.

Parcul National Muntii Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Actualitate

YHP Logo