Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

PĂRERE – Andy Murray: Rugby-ul ar trebui să fie un exemplu pentru felul cum jucătorii îi tratează pe arbitri

Publicat cu

pe

Andy Murray, tenisman britanic de renume, a exprimat opinia că jucătorii de tenis ar trebui să acorde mai multă atenție modului în care interacționează cu arbitrii, deoarece crede că în ultimii ani s-au depășit anumite limite în acest sens. El a menționat că rugby-ul servește drept un exemplu de respect față de oficiali în interacțiunile sportive, conform unui raport Reuters.

În contextul turneului de la Indian Wells, Murray a discutat despre importanța acestui subiect înaintea partidei sale cu Andrei Rublev, care a fost descalificat recent la Dubai din cauza unei acuzații de insultă adusă unui arbitru de linie. Rublev a negat această acuzație și a contestat cu succes decizia.

Murray a recunoscut că și el însuși a fost uneori vinovat de astfel de comportamente și a subliniat necesitatea unei atenții sporite asupra modului de comunicare și tratament al oficialilor. El a remarcat că, în timpul intensității jocului, se pot întâmpla diverse incidente, dar consideră că în ultimii patru sau cinci ani s-au înregistrat mai multe situații în care limitele au fost depășite și poate nu s-a acordat suficientă atenție acestui aspect.

Într-o notă similară, ATP a avertizat în 2022 că vor fi impuse sancțiuni mai dure pentru abaterile comise pe teren, după cazurile notorii cum ar fi descalificarea lui Alexander Zverev de la turneul de la Acapulco pentru agresiunea asupra scaunului arbitrului, și seriei de izbucniri ale lui Nick Kyrgios.

Andy Murray a subliniat că este necesar ca toți jucătorii să se autoanalizeze și să se întrebe dacă modul în care tratează arbitrii este cu adevărat cel pe care și-l doresc. El a evidențiat că rugby-ul oferă un model excelent de abordare respectuoasă a arbitrilor, și că tenisul ar putea învăța multe din acest exemplu, sugerând că există un loc pentru îmbunătățiri în acest domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate