Connect with us

IMPORTANT

PARLAMENT – Deputatul Florin Alexe: ”Facem demersuri importante pentru digitalizarea României”

Publicat cu

pe

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, anunță că proiectul de Lege privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale și prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea a fost adoptat de Camera Deputaților

”Așa cum am promis, facem demersuri importante pentru digitalizarea României. Proiectul de Lege privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale și prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea, pe care l-am inițiat împreună cu mai mulți colegi liberali, a fost adoptat de Camera Deputaților.

Am propus reglementarea anumitor aspecte ale utilizării semnăturii electronice, sigiliului electronic, mărcii temporale şi documentelor electronice cărora li s-a aplicat o semnătură electronică, un sigiliu electronic sau o marcă temporală, precum şi stabilirea condiţiilor prestării serviciilor de încredere şi a atribuţiilor autorităţilor şi instituţiilor publice în domeniul prestării acestor servicii, în vederea creării cadrului juridic intern de aplicare directă a Regulamentului (UE) nr.910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iunie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă şi de abrogare a Directivei 1999/93/CE. De asemenea, am propus spre abrogare şi modificare o serie de acte normative care au legătură cu domeniul reglementat. Împreună, modernizăm România!”, a menționat Florin Alexe.

24NEWS

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate