Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

PARTIDE POLITICE – Crește numărul cererilor de înființare a unor partide extremiste, în special cu fondatori ex-AUR

Publicat cu

pe

În ultimele luni, la Tribunalul București au fost depuse mai multe cereri de înființare a unor partide cu fondatori apropiați de ideologii extremiste și conspiraționiste. În cea mai mare parte, petenții sunt foști membri AUR.

Partidul Patrioții Poporului Român a fost înființat printr-o decizie din 18 martie a Tribunalului București, fondatori fiind bihorenii Cristian Vasile Lască, Andrei Cristian Boroș și Dănuț Nicolae Pop.

Primul este verișor al deputatului de Bihor Mihai Lască, exclus din AUR anul trecut și condamnat definitiv, în același an, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar de lovire.

Zilele trecute, a fost depusă și documentația în vederea înființării Partidului Roexit, fondatori fiind trei clujeni: Robert Vitoș, Smaranda Nicoleta Lup și Sergiu Dan Grecu. Lup a fondat organizația AUR din județul Cluj, iar, în 2021, a intrat în conflict cu conducerea de la nivel central a formațiunii, fiind exclusă din partid în luna martie a acestui an.

Pe 16 martie, în primă instanță, a fost respinsă solicitarea lui Cornel Dan Sabou de înființare a Partidului Patrioților Qanon. După comunicarea motivării, Sabou are dreptul de a depune apel. Acesta se prezintă drept jurnalist de investigatie și atitudine din Baia Mare și lider informal al Qanon România.

Actualitate

YHP Logo