Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PĂȚANII – A plătit pentru un telefon și a primit … o cărămidă

Publicat cu

pe

Nu de puține ori polițiștii atrag atenția asupra înșelăciunilor care se produc în mediul online. Însă de fiecare dată este cineva care cade în plasa infractorilor. În 18 mai dimineața Poliția Municipiului Suceava era sesizată de către un tânăr, despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei, de către o persoană a pus spre vânzare pe un site de profil, un telefon mobil.
„Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției mun. Suceava s-a constituit echipa operativă care a constatat că la data de 13.05.2024, tânărul a utilizat aplicația on-line în care a găsit un anunț privind vânzarea unui telefon mobil contra sumei de 980 de lei.  Astfel, l-a contactat telefonic pe vânzător cpnform datelor înscrise pe site-ul respectiv, ocazie cu care acesta i-a precizat că îi va oferi și o reducere de 80 de lei pentru telefon. La data de 17.05.2024, în jurul orei 16:00 persoana vătămată s-a deplasat la sediul unității poștale, unde după ce a plătit suma de 900 de lei, a luat coletul, fără însă a-l deschide. Ajuns la domiciliu, a deschis coletul, constatând că în loc de telefonul comandat, a primit o cărămidă”, anunță polițiștii suceveni.
În continuare persoana vătămată a verificat site-ul on-line, observând că utilizatorul are contul suspendat. În  cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,înșelăciune”, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale.
FOTO proidea.ro
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate