Connect with us

ACTUALITATE

PENAL – Agent de poliție din Maramureș, trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru luare de mită

Publicat cu

pe

Prin Rechizitoriul din data de 17 iunie 2024 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului P.F.-I., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

”Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 01 martie – 30 aprilie 2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent de poliție, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins și primit suma de 1.500 euro de la martorul denunțător P.R.-V., prin intermediul martorului denunțător T.F.-M., în legătură cu efectuarea unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv pentru a restitui proprietarului T.I.-S. autoutilitara marca Scania, indisponibilizată la data de 29 februarie 2024, în vederea confiscării, cu încălcarea prevederilor art. 255 alin. 1 Cod procedură penală și în lipsa ordonanței procurorului care supraveghea urmărirea penală în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș, iar de la martorul denunțător D.I., a primit suma totală de 650 lei și 50 euro, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv pentru a nu constata efectuarea de către acesta a unor transporturi de masă lemnoasă, fără documente de proveniență, pentru a nu-i aplica sancțiunile contravenționale corespunzătoare și pentru a nu-i confisca masa lemnoasă transportată ilegal.

Menţionăm că, trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate