Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PENTRU PATRIMONIU – Consiliul Județean Maramureș aderă la Asociația Europeană pentru Interpretarea Patrimoniului

Publicat cu

pe

Recent, consilierii județeni au aprobat aderarea Județului Maramureș la Asociația Europeană pentru Interpretarea Patrimoniului – Interpret Europe.

”Se aprobă contribuția anuală a Județului Maramureș în calitate de membru al Asociației Europene pentru Interpretarea Patrimoniului – Interpret Europe, în cuantum de 100 euro/an (echivalentul în lei la data efectuării plății), reprezentând cotizația pentru membrii instituționali din România.

Se mandatează președintele Consiliului Judetean Maramureș pentru emiterea Dispozitiei privind desemnarea persoanei de contact pentru intermedierea exercitării calității de membru instituțional a Județului Maramureș în cadrul Asociației Europene pentru Interpretarea Patrimoniului – Interpret Europe”, arată proiectul de hotărâre.

”Misiunea Interpret Europe este de a-i servi pe toți cei care folosesc experiențe de primă mână pentru a oferi patrimoniului natural și cultural un sens mai profund. În toată Europa, Interpret Europe promovează cercetarea și bunele practici în interpretarea patrimoniului. Asociația sprijină situri și monumente istorice, zone protejate, muzee, grădini zoologice și botanice și multe alte instituții dedicate patrimoniului natural și cultural în dezvoltarea lor și în utilizarea unei game largi de abordări care transformă experiența imediată a patrimoniului natural și cultural într-o sursă de inspirație și creativitate – de la plimbări ghidate până la expoziții sofisticate. Interpret Europe încurajează, de asemenea, dialogul și parteneriatul între asociații și universități, furnizori și profesioniști din Europa și nu numai.

Interpretarea patrimoniului a fost dezvoltată mai întâi pentru vizitatorii siturilor de patrimoniu natural, dar potențialul actual al abordării interpretative ajunge mult mai departe. Conectând în mod responsabil oamenii cu moștenirea generațiile anterioare, nu numai că încurajează administrarea patrimoniului natural și cultural, ci și angajamentul civic, pacea și dezvoltarea durabilă în cursul învățării continue.

Încurajând interpretarea bogăției diversității culturale și naturale în întreaga Europă, și prin creșterea gradului de conștientizare a valorilor legate de demnitatea umană, solidaritatea sau statul de drept, interpretarea patrimoniul ajută la îndeplinirea unora dintre cele mai critice provocări ale Europei. Asociația încurajează oamenii să-și interpreteze patrimoniul natural și cultural în această optică”, se precizează în Constituția asociației.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate