Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

PENTRU PRIMA DATĂ – S-a aprins lumina în cătunul Cornățea!

Publicat cu

pe

Locuitorii cătunului Cornățea (Poienile de Sub Munte, jud. Maramureș) au începând de aseară curent electric. Lumina s-a aprins pentru prima dată, în prezența reprezentanților autorităților județene, spre bucuria celor aproximativ 130 de locuitori, dintre care 30 sunt copii.

„Doi ani a durat. Dar am reușit. Cu multe eforturi, piedici, hârtii și resurse, astăzi, în prag de sărbători, am adus un zâmbet pe fețele locuitorilor din Cornățea. De astăzi beneficiază de curent electric.
Acest proiect este unul de suflet pentru mine. Este cu adevărat o împlinire să știu că am reușit să oferim copiilor condiții normale pentru citit, studiu, pentru a viziona desene animate și filme la televizor. Când am venit pentru prima dată în Cornățea, acum doi ani, oamenii de aici – copii, tineri, bătrâni, nu-și doreau decât un singur lucru – electricitate, o utilitate absolut necesară în zilele noastre și care pentru ei părea imposibil de realizat. După ani și ani de așteptări, astăzi, pentru toți cetățenii din Cornățea accesul la electricitate reprezintă un vis împlinit.
Împreună cu doamna Mihaela Suciu, Director General al Distribuție Energie Electrică România (DEER), cu domnul Alexa Chifa, primarul comunei Poienile de sub Munte, domnul Radu Trufan, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș, domnul Nicolae-Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, viceprimarul comunei Poienile de sub Munte, cu reprezentanți ai Electrica Maramureș și consilieri județeni am fost astăzi alături de locuitorii din Cornățea la aprinderea, pentru prima dată, a luminilor în acest colț minunat de Maramureș.
Am purtat discuții și am făcut pași concreți, încă din 2020, alături de primarul Alexa Chifa, cu reprezentanți Electrica, iar ulterior am inițiat un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Primăria Poienile de sub Munte și Electrica Maramureș, pentru a extinde rețeaua electrică până în cătunul Cornățea.
Am alocat din bugetul Consiliului Județean Maramureș 50% din suma necesară extinderii rețelei electrice, iar cealaltă parte de 50% a sumei a fost alocată de Electrica Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo