Connect with us

IMPORTANT

PERCHEZIȚII – Droguri vândute în Maramureș, inclusiv minorilor

Publicat cu

pe

La data de 19.06.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Unul dintre aceștia este urmărit penal și pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate în cauză a a rezultat că, în perioada 2023 – iunie 2024, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleași rezoluții infracționale, aceștia au procurat, deținut, manipulat, intermediat și comercializat direct diferite cantități de substanțe psihoactive către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județelor Maramureș și Cluj, cu suma de 100 lei pentru un gram.
De asemenea, din probatoriul administrat a reieșit faptul că unul dintre inculpați a deținut și comercializat, în mod repetat, canabis și rezină de canabis (droguri de risc).
Au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj fiind identificate și ridicate diferite cantități de substanță psihoactivă ( 2-MMC) porționată și ambalată în scopul comercializării, droguri de risc (canabis), grindere și cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante noi precum și alte mijloace de probă”, precizează reprezentanții DIICOT.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

FOTO arhivă

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate