Connect with us

SPORT

PERFORMANȚĂ – Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint la Europene

Publicat cu

pe

Echipa masculină de sabie a României, formată din Răzvan Ursachi, Radu Niţu, Matei Cîdu și George Vlad Covaliu, a câștigat medaliile de argint la Campionatele Europene de scrimă pentru seniori de la Basel (Elveția). În finală, aceștia au fost învinși de Ungaria cu scorul de 45-40.

Traseul echipei române în competiție a inclus victorii notabile: în optimi, au trecut cu 45-13 de Elveția, în sferturi au învins Italia cu 45-37, iar în semifinale au câștigat împotriva Turciei cu 45-44. Echipa Turciei a obținut medaliile de bronz după ce a învins Germania cu 45-42 în finala mică.

Echipa feminină de floretă, compusă din Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Anca Săveanu și Andreea Dincă, s-a clasat pe locul 9. Ele au pierdut în optimile de finală în fața Spaniei, cu 36-41, dar au reușit să câștige împotriva Marii Britanii cu 45-41 pentru pozițiile 9-12, și împotriva Turciei cu 45-25 în duelul pentru locurile 9-10.

Medalia de argint câștigată de echipa masculină de sabie este singura medalie obținută de delegația României la Europenele de la Basel.

În 2023, la Jocurile Europene, Ilinca Pantiș a câștigat argintul la sabie, iar Mălina Călugăreanu a obținut bronzul la floretă. La Europenele individuale de la Plovdiv (Bulgaria), cel mai bun rezultat pentru România a fost locul 11 ocupat de George Dragomir la sabie masculin.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate