Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

PERFORMANȚĂ – Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la JO 2024

Publicat cu

pe

Naționala masculină de polo pe apă a României a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, odată cu decizia echipei din Africa de Sud de a nu participa la competiție. România, clasată pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, a beneficiat de renunțarea Africii de Sud la participarea la JO 2024.

Echipa națională de polo a României a terminat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, fiind prima echipă eligibilă pentru calificare din cele patru locuri rămase disponibile. Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania și Australia erau deja calificate. La Doha, Serbia, Croația, Muntenegru și Italia au obținut și ele dreptul de participare la Paris 2024. Astfel, România revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima participare fiind la Londra 2012.

Federația de Polo a anunțat deja adversarele României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În grupa A, România va întâlni Croația, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii și Muntenegru.

Competiția de polo pe apă va debuta pe 28 iulie. Fiecare moment va fi crucial, iar emoțiile vor fi la cote înalte! România se va pregăti pentru a oferi totul și pentru a scrie istorie la Paris 2024!

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate