Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Peste 181 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor programului de tomate în spaţii protejate

Publicat cu

pe

Peste 181,095 milioane de lei vor ajunge miercuri în conturile a 24.472 beneficiari din toate judeţele ţării pentru plata sprijinului acordat pentru ciclul I de producţie la tomate, anul acesta fiind înregistraţi cei mai mulţi de când a demarat programul, în anul 2017.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), remis marţi AGERPRES, în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari se află Olt, cu 7.923 de cultivatori, urmat de Galaţi, cu 6.651 de producători, şi de Dolj, cu 2.071 de agricultori.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alimentat astăzi, 16 iulie 2024, conturile Direcţiilor Agricole Judeţene cu fondurile necesare pentru plata beneficiarilor sprijinului aferent ciclului I de producţie la tomate. Sprijinul se acordă în cadrul schemei de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Astfel, din 17 iulie 2024, suma de 181.095.247,20 lei va ajunge în conturile a 24.472 beneficiari din toate judeţele ţării. Reamintim că MADR a făcut toate demersurile pentru asigurarea integrală a necesarului de fonduri aferente plăţii sprijinului acordat pentru ciclul I de producţie la tomate, anul acesta fiind înregistraţi cei mai mulţi beneficiari, de când a demarat programul în anul 2017”, se precizează în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate