Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

Politicianul Gabriel Valer Zetea și „Sfințenia” Electorala: Un Spectacol de Ipocrizie

Publicat cu

pe

Într-o epocă în care politica și religia ar trebui să rămână în sfere separate, politicieni ca Zetea au decis să facă din „credința” lor un instrument electoral. Cu o abilitate remarcabilă de a se afișa alături de cei mai importanți prelați din județ, Zetea nu ratează nicio sfințire, niciun praznic sau vreo sărbătoare cu ”roșu” din calendarul bisericesc în încercarea de a se face remarcat și a părea în ochii maramureșenilor un pios devotat, care însă e mai interesat de voturile oamenilor decât de o relație sinceră cu Dumnezeu.

O prezență constantă în biserici, dar absență în problemele reale

Politicianul Zetea este mereu prezent la toate slujbele religioase, făcându-se remarcat prin afișarea unei „devotări” neîndoielnice. Fotografiile lui alături de înalți bisericești inundă rețelele sociale, creând impresia unei apropieri spirituale și morale.

Cu toate acestea, întrebarea care se ridică este: unde a fost Zetea atunci când a fost la cârma județului timp de 7 ani?

A îngropat SMID-ul, a pierdut fonduri europene și ne-a făcut de rușine cerșind la al doilea cel mai penibil premier din istorie, PSD-ista Viorica Dăncila, (cel mai penibil fiind, desigur, semidoctul vâslaș al lui Dragnea) bani pentru penalități în urma unor procese pierdute, duse până în pânzele albe, deși nu exista nicio șansă de câștig.

Manipulare și ipocrizie în numele voturilor

Folosirea religiei în scop electoral nu este doar manipulatoare, ci și profund ipocrită. Zetea pare pare să subestimeze capacitatea alegătorilor de a distinge între un angajament autentic față de valorile spirituale și unul construit pe baza intereselor electorale. În realitate, cetățenii sunt interesați de identificarea soluțiilor la problemele lor, nu de simple spectacole de sfințenie electorală.

În loc să își bazeze campania pe propuneri politice concrete, pe viziunea sa pentru județ și pe soluții pentru problemele reale ale comunității, Zetea a ales să pună accentul pe aparițiile sale frecvente în biserică și pe relația sa cu prelații. Aceasta nu este o coincidență, ci o strategie bine calculată pentru a cuceri voturile alegătorilor mai credincioși.

Acest tip de abordare cinică și manipulatoare subminează încrederea în procesul democratic și distorsionează valorile fundamentale pe care ar trebui să se bazeze reprezentanții aleși. Când religia devine o unealtă în mâinile politicienilor, riscul este ca democrația să fie erodată și să se instaureze o cultură a ipocriziei și a falsității în viața publică.

Până și Preasfinția Sa Iustin, care de-a lungul timpului a demonstrat că are o relație strânsă cu politicienii, în principal ”barabașii” pușcăriabili ca Dragnea și Cherecheș, s-a arătat siderat și i-a arătat lui Zetea cartonașu galben, publicând un comunicat de presă în care le cere politicienilor, într-un mod cât se poate de elegant, să renunțe a-și mai face campanie electorală printre cruci, icoane și prelați.

Alegătorii trebuie să fie vigilenți și să ceară de la politicieni mai mult decât simple gesturi simbolice și apariții scenice.

Adevărata măsură a unui lider se găsește în acțiunile sale, în consecvența sa și în angajamentul real față de binele comunității.

Nu e cazul lui Zetea, care a demonstrat ce putea demonstra, de aceea i-au dat și maramureșenii cu flit în urmă cu 4 ani și sperăm să o facă și la alegerile din acest an.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo