Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

POLO – La Cupa Mondială vom vedea care e valoarea reală a naţionalei României

Publicat cu

pe

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că în meciurile de la turneul final al Cupei Mondiale, programat între 30 iunie şi 2 iulie la Los Angeles, se va vedea valoarea reală a echipei naţionale a României.

„La finalul lunii iunie prima reprezentativă va participa la finala Cupei Mondiale, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Într-adevăr, toate meciurile de acolo se anunţă foarte grele şi tari, iar primul este cu Italia. Dar eu am încredere în băieţi. La Cupa Mondială practic ne întoarce uşor-uşor acolo unde ne este locul. Vom vedea la Cupa Mondială care este valoarea reală a naţionalei României împotriva celor mai puternice echipe din lume”, a afirmat preşedintele.

Acesta a explicat că nu se aşteaptă la rezultate fabuloase, însă a subliniat importanţa meciurilor cu adversari valoroşi.

„Trebuie să înţelegem că nu avem cum să creştem dacă nu jucăm cu cei mai buni. Nu mă aştept la rezultate uimitoare sau fabuloase, însă sper eu să câştigăm experienţă, să vedem nivelul la care suntem şi unde avem de îmbunătăţit. Noi trebuie să ne revenim şi să ne obişnuim să participăm din nou la asemenea turnee. Obiectivul este să revenim unde ne e locul, să ne câştigăm încet-încet locul pe scena mare a poloului internaţional. Vreau să văd multă dăruire şi ambiţie şi, de ce nu, vreau cel puţin o victorie acolo. Acum să vedem care o să fie. E un sistem destul de dur, practic fiecare meci e o finală”, a menţionat Matei.

Până la Cupa Mondială de la Los Angeles, prima reprezentativă va participa la finalul acestei săptămâni la calificare la Campionatul European.

„Băieţii sunt acum în pregătire, iar la sfârşitul săptămânii merg în Slovenia pentru turneul de calificare la Campionatul European. Sincer vă spun că acolo nu am nicio emoţie că se vor califica”, a precizat Alexandru Matei.

Echipa naţională de polo pe apă a României va participa între 30 iunie şi 2 iulie la turneul final al Cupei Mondiale de la Los Angeles, în primul meci urmând să întâlnească selecţionata Italiei în cadrul sferturilor de finală (1 iulie).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate