Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

POVESTE – Cal furat, vândut de mai multe ori, inclusiv în Maramureș

Publicat cu

pe

Poveste încurcată cu un cal furat, dezvăluită de PresaSM. Calul a fost sustras de pe pășunea localităţii Tireac, comuna Viile Satu Mare. Cei doi hoți au fost prinși pe baza urmelor lăsate la fața locului și le-au explicat oamenilor legii cum au acționat.

Unul dintre hoți i-a spus celuilalt că știe de unde ar putea fura un cal. Așa că s-au dus în zona localității Tătărești, până într-un lan de porumb situat lângă o pășune pe care se aflau caii. După câteva ore de așteptat, timp în care au consumat alimentele cumpărate de la magazin, indivizii au rupt un gard care împrejmuia pășunea și au prins un cal de culoare neagră, femelă de aproximativ 3 ani, pe care au scos-o afară de pe pășune.

După care au urcat pe aceasta și au dispărut. Pe drum, în localitatea Seini, s-au întâlnit cu o persoană din familie, căruia i l-a vândut contra sumei de 2500 lei, sumă pe care hoții au împărțit-o și nu au spus nimănui despre adevărata proveniență a calului. Calul a făcut obiectul unui schimb, după care a fost revândut de mai multe prin târgurile din județul Satu Mare, Maramureș și Sălaj.

Proprietarul de drept al calului, la îndemnul polițiștilor, s-a deplasat în mai multe târguri de animale pentru a-și găsi calul. La unul dintre târguri și-a găsut calul, recunoscundu-l pe baza aspectului fizic și al microcipului. A sunat la Poliție și oamenii legii au reușit să stabilească că animalul a fost revândut de mai mult ori.

Un individ a precizat că se afla la târgul de animale din Medieșu Aurit, unde s-a întâlnit cu o cunoștință. Aceasta avea o iapă de culoare neagră, iar după câteva discuții au ajuns la o înțelegere, astfel că în schimbul acesteia i-a oferit un mânz roșu în vârstă de 2 ani. Ulterior, l-a întâlnit pe adevăratul proprietar. Acesta i-a spus că respectivul cal îi aparține.

Proprietarul a intrat în posesia animalului, iar cei doi hoți au ajuns în dața procurorilor. Iar ceilalți ”cumpărători” au cam rămas cu paguba până la finalizarea cazului.

foto ilustrativ

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo