Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PREA CALD – Planeta a înregistrat luni cea mai ridicată temperatură zilnică măsurată vreodată

Publicat cu

pe

Luni a fost cea mai călduroasă zi măsurată vreodată la nivel global, depășind pentru prima dată pragul mediu de 17°C, potrivit primelor măsurători efectuate marți de un organism meteorologic american, citat de hotnews.ro.

Temperatura medie zilnică a aerului la suprafața planetei pe 3 iulie a fost măsurată la 17,01°C de către o organizație atașată Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA (NOAA).

Această măsurătoare depășește precedentul record zilnic (16,92°C), stabilit la 24 iulie 2022, potrivit datelor furnizate de Centrele naționale pentru predicții de mediu ale NOAA, care datează din 1979.

Temperatura aerului, care oscilează zilnic între o medie de aproximativ 12°C și 17°C pe parcursul anului, a înregistrat o medie de 16,20°C la începutul lunii iulie între 1979 și 2000.

Acest record, care nu a fost încă confirmat de alte măsurători, ar putea fi doborât rapid, deoarece în emisfera nordică începe vara, iar temperatura medie globală continuă, în general, să crească până la sfârșitul lui iulie/începutul lui august.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo