Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PREGĂTIRI – Aliaţii Kievului se întâlnesc la Ramstein

Publicat cu

pe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski aşteaptă „decizii ferme” din partea liderilor din domeniul apărării din NATO şi din alte ţări partenere, care se întâlnesc vineri la Ramstein, în Germania, pentru a discuta despre cum poate fi întărită capacitatea Ucrainei de a înfrunta forţele ruseşti, în special cu tancuri de luptă moderne, relatează Reuters.

Întâlnirea de la baza aeriană din Germania continuă seria întâlnirilor de acest gen, în aşa-numitul format Ramstein, care au avut loc de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu aproape 11 luni.

Discuţiile se vor concentra asupra viitoarelor livrări de arme, principalul punct de interes fiind tancurile germane Leopard 2, pe care le au în dotare armate din întreaga Europă. Berlinul are drept de veto asupra oricărei decizii de export al tancurilor, iar guvernul cancelarului Olaf Scholz a părut până acum reticent în a autoriza acest lucru, de teamă să nu provoace o escaladare din partea Rusiei.

Unii aliaţi spun însă că îngrijorarea Berlinului este exagerată, în condiţiile în care Moscova este deja pe deplin angajată în război, iar Kremlinul declară cu regularitate că transferurile de arme occidentale ar prelungi conflictul şi ar spori suferinţa în Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate