Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

PREGĂTIRI – Patru salvatori montani din Maramureș, la Cheile Turzii

Publicat cu

pe

Nu este ușor să salvezi oameni de pe munte. Trebuie să ai îndemânare, trebuie să știi ce faci tot timpul, că acolo sus, pe munte, viața unui om depinde de cât de bine este pregătit salvatorul montan. Salvamont Maramureș a anunțat că timp de trei zile, patru salvatori montani din cadrul Salvamont Maramures au participat la a doua serie a Stagiului de Pregătire Profesională Salvamont – Salvări din Mari Pereți, organizat în Cheile Turzii, județul Cluj.
„Stagiul este destinat îmbunătățirii abilităților salvatorilor în escaladă sportivă, alpinism clasic și via ferrata. Participanții si-au perfecționat tehnicile necesare pentru intervenții în condiții dificile respectiv salvarea din pereti.
Cheile Turzii, cu relieful său variat, oferă un teren ideal pentru antrenament. Sub supravegherea instructorilor experimentați, unul dintre instructori fiind si salvator montan la SPJ Salvamont Maramures, salvatorii si-au testat limitele în condiții reale. Stagiul de pregatire a intarit capacitatea operațională și spiritul de echipă al salvatorilor, demonstrând angajamentul Salvamont Maramures pentru siguranța celor care explorează munții”, a anunțat Salvamont Maramureș.
FOTO Salvamont Maramureș/facebook
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate