Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

PREMIAT – Documentarul românesc „Între revoluții”, regizat de Vlad Petri, a luat premiul criticilor la Festivalul de film de la Berlin

Publicat cu

pe

Documentarul „Între revoluții”, care alcătuiește din materiale de arhivă un tablou al istoriei recente, prin destinele în oglindă a două femei din România și Iran, a fost distins cu premiul FIPRESCI (Premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film) la cea de-a 73-a ediției a prestigiosului Festival de film de la Berlin (Berlinala 2023).

Documentarul a avut premiera la Berlin, pe 18 februarie, în secțiunea Forum, care include filme ce propun o serie de reflecţii asupra limbajului cinematografic, dar şi asupra discursului socio-artistic, filme care au o estetică aparte.

„Personajele filmului, Maria și Zahra, sunt inspirate de documente găsite în arhivele CNSAS (scrisori, documente de urmărire, fișe de studii) de către istoricul Mihai Burcea. Scrisorile pe care ele și le trimit de-a lungul anilor au la bază această documentare, însă textele sunt scrise de Lavinia Braniște”, spunea Vlad Petri, într-un interviu acordat Libertatea.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo