Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

PREMIERĂ – Elon Musk a anunțat că Neuralink a implantat cu succes unul dintre cipurile sale wireless în creierul unui om

Publicat cu

pe

Miliardarul din domeniul tehnologiei, Elon Musk, declară că compania sa Neuralink a implantat cu succes unul dintre cipurile sale cerebrale fără fir la un om pentru prima dată.

Rezultatele inițiale au detectat impulsuri promițătoare ale neuronilor sau impulsuri nervoase, iar pacientul se recuperează bine, a spus el.

Obiectivul companiei este de a conecta creierele umane la computere, iar aceasta afirmă că dorește să contribuie la tratarea afecțiunilor neurologice complexe.

Mai multe companii rivale au deja dispozitive similare implantate. Compania lui Musk a primit permisiunea de a testa cipul pe oameni de către FDA în mai, un pas crucial după luptele anterioare pentru obținerea aprobării.

Acest lucru a dat undă verde începerii studiului pe o durată de șase ani, în timpul căruia un robot este folosit pentru a plasa chirurgical 64 de fire flexibile, mai subțiri decât un fir de păr uman, pe o parte a creierului care controlează „intenția de mișcare”, conform Neuralink.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate