Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PRESA DIN RUSIA – 150 de jurnalişti au părăsit țara din cauza cenzurii şi blocării mass-media

Publicat cu

pe

Cel puţin 150 de jurnalişti au părăsit Rusia după începerea războiului din Ucraina, anunță OVD-Info, un proiect media  independent pentru drepturile omului despre persecuția politică din Rusia.

Exodul în masă al jurnaliştilor a fost influenţat de falimentul publicațiilor, dar mai ales de noua lege care incriminează „fake-news-urile” legate de acţiunile forţelor armate ruse, notează OVD-Info, care citează un studu realizat în 17 redacții din Rusia.

În multe mass-media, o parte semnificativă a jurnaliştilor a părăsit, aproape în totalitate redacţia din Moscova, așa cum este cazul ”Meduza” de unde au plecat 20 de persoane. Au plecat și jurnaliștii de la Dozhd, Ekho Moskvy și Novaya Gazeta.

De asemenea, redacțiile de presă străine au evacuat birourile din Rusia, în această situație fiind BBC, Bloomberg, Radio Liberty.

Rușii din diferite orașe organizează proteste, ei cerând oprirea invaziei militare a teritoriului Ucrainei și asigurarea păcii între state. Peste 8.000 de persoane au fost reținute într-o săptămână de proteste în toată țara, relatează OVD-Info.

Actualitate

YHP Logo