Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

PREZIDENȚIALE – Mircea Geoană rămâne pe primul loc, în ușoară scădere

Publicat cu

pe

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, rămâne în continuare principalul favorit în cazul unor alegeri prezidențiale, prezentându-se ca independent și obținând 26,5% în preferințele respondenților. Pe locurile următoare se află Marcel Ciolacu, cu 18,9%, și Diana Șoșoacă, cu 14%. George Simion și Nicolae Ciucă au fost menționați cu procente similare.

Sondajul evidențiază că din cei 80,2% dintre românii cu o opțiune de vot clară, 24,6% ar opta pentru Mircea Geoană, candidat independent, în timp ce 15,1% ar susține candidatura lui Marcel Ciolacu (PSD) și 14,8% pe cea a Dianei Șoșoacă (SOS România).

În continuare în clasament se regăsesc Nicolae Ciucă (PNL) cu 10,8%, Victor Ponta (Pro România) cu 10,7%, și George Simion (AUR) cu 10,4%. Cătălin Drulă (Alianța Dreapta Unită), Dacian Cioloș (REPER), și Kelemen Hunor (UDMR) completează clasamentul cu procente mai mici, respectiv 4,7%, 4,1%, și 3%. 1,7% dintre români ar opta pentru un alt candidat.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate