Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

Primăria Ulmeni, amendată cu 45.000 de lei. Care a fost problema

Publicat cu

pe

Amendă aplicată Primăriei Ulmeni de către cei de la Garda de Mediu a județului Maramureș. Totul a plecat de apariția în mediul online a unor informații privind depozitări de deșeuri pe amplasamente neautorizate respectiv îngropare de deșeuri pe un teren aflat pe raza administrativ teritorială a UAT oraș Ulmeni.
„Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș s-a autosesizat și a verificat amplasamentul împreună cu reprezentanți ai IPJ Maramureș. În timpul controlului s-a identificat o baltă mlăștinoasă mărginită de pământ excavat , pe marginea căreia au fost identificate depozitări necontrolate de deșeuri de diferite tipuri, respectiv: deșeuri de ambalaje de materiale plastice , deseuri textile , jucarii deteriorate , sticlă, deseuri reciclabile amestecate cu deseuri municipale , deșeuri menajere, deșeuri de materiale de constructii si deseuri rezultate din demolari, deseuri electrice si electronice, mobilier, anvelope uzate și deseuri vegetale .
Pentru faptul ca Autoritatile administratiei publice locale ale Orasului Ulmeni nu au asigurat prin măsuri adecvate protecţia mediului și nu au acționat pentru refacerea prejudiciului adus mediului în urma gestionării defectuoase a deșeurilor s-a aplicat amendă contravențională în cuantum de 45.000 lei și s-a impus măsura salubrizării amplasamentului și valorificare/eliminarea deșeurilor cu un operator autorizat”, arată Garda de Mediu Maramureș.
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo