Connect with us

ACTUALITATE

PRIMARUL ARESTAT – Curtea de Apel Cluj a admis, în principiu, contestația în anulare depusă de Cherecheș

Publicat cu

pe

Curtea de Apel Cluj a admis în principiu azi contestația în anulare depusă de Cătălin Cherecheș, în care dosarul în care „primarul fugar” contestă condamnarea de cinci ani închisoare primită pentru luare de mită.

Contestaţia în anulare, o cale extraordinară de atac, a fost înregistrată în decembrie 2023 la Curtea de Apel Cluj.

„Curtea de Apel Cluj a admis în principiu contestația în anulare formulată de Cătălin Cherecheș sub două motive invocate: un caz de incompatibilitate a unuia din membrii completului de judecată care a pronunțat soluția în apel și un al doilea motiv invocat este incidența unei cauze de încetare a procesului penal ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale din punctul de vedere a apărării, în cazul unei infracțiuni de luare de mită în formă simplă, sub forma unei pretinderi la o anumită dată a unei sume de bani, cu o primire ulterioară la o altă dată a sumei de bani.

În opinia noastră, termenul se calculează de la data pretinderii și nu de la data încasării acelei sume de bani pretinsă cu o anumită perioadă de timp înainte. După admiterea în principiu, astăzi ni s-a dat posibilitatea să punem concluzii și pe fondul contestației în anulare.

Instanța a rămas în pronunțare și s-a fixat termen de pronunțare pe fondul contestației în anulare pentru data de 18 aprilie 2024”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, pentru gandul.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate