Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PRIMII – Universitatea de Vest dezvoltă primele programe de studii de licenţă şi masterat în domeniul tineretului din România

Publicat cu

pe

Universitatea de Vest din Timișoara este în proces de dezvoltare a primelor programe de licență și masterat în domeniul tineretului din România, anunțând acest demers joi prin vocea rectorului Marilen Pirtea.

Primul program din această serie, dedicat formării academice de înaltă calitate pentru cei interesați să urmeze o carieră în domeniul tineretului, este programat să înceapă în 2025, după ce va fi supus tuturor procedurilor legale de aprobare, autorizare și acreditare.

Universitatea a fost pionieră și în organizarea unui program de studii postuniversitare dedicate tineretului în 2017, în colaborare cu Fundația Națională pentru Tineret (FITT) și Ministerul Tineretului și Sportului de atunci, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Rectorul Pirtea a subliniat importanța desfășurării activităților de calitate pentru tineret și necesitatea unui personal bine pregătit în acest domeniu, afirmând că Universitatea de Vest Timișoara se angajează să ofere programe educaționale relevante și aliniate la practicile europene în domeniu, prin parteneriate cu organizațiile de tineret din România.

Procesul de dezvoltare a acestor programe va implica colaborarea cu experți din sectorul tineretului din România pentru elaborarea conținutului, iar apoi propunerile vor fi consultate cu reprezentanții Agenției Europene de Informare și Consiliere pentru Tineret – ERYICA și cu alți experți internaționali în domeniul tineretului.

Președintele ANOSR, Oana Țînțar, a subliniat importanța acestor programe în îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România, evidențiind exemplele de bună practică din alte țări europene și exprimând mândria pentru implicarea în acest demers menit să revitalizeze formarea lucrătorilor de tineret.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo