Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Primul cod roșu de vijelie din acest an în Maramureș

Publicat cu

pe

Avem cod roșu de vijelie pentru mai multe zone din Maramureș. Acesta este valabil de la ora 19:15 până la ora 20:00, fiind vizate localitățile Șomcuta Mare, Ulmeni, Copalnic-Mănăștur, Mireșu Mare, Satulung, Dumbrăvița, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Săcălășeni, Vima Mică, Sălsig, Coaș, Boiu Mare și Ariniș,

Se vor semnala în aceste zone grindină de medii si posibil marii dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h,frecvente descărcări electrice. Deja la Șomcuta Mare avem o intervenție a pompierilor pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil din cauza vântului puternic.

UPDATE A fost emis un al doilea cod roșu de instabilitate atmosferică accentuată valabil de la ora 19:45 până la ora 20:30. Sunt vizate localitățile Târgu Lăpuș, Poienile de Sub Munte, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Ruscova, Bistra, Repedea, Suciu de Sus, Cupșeni, Cernești, Lăpuș, Băiuț, Petrova, Leordina, Coroieni, Groșii Țibleșului și Vima Mică.

În aceste localități se vor semnala grindină de medii si posibil mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate