Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PROBLEME – Turbulențe pe piața muncii IT în Cluj

Publicat cu

pe

Piața IT de la Cluj, cea mai mare din România, după București, și care a crescut constant în anii recenți, se confruntă cu turbulențe pe piața muncii, în contextul concedierilor operate în ultimele luni de giganți din sectorul Tehnologiei la nivel global.

Încă o companie multinațională cu activitate la Cluj ar renunța la angajați în această perioadă, conform unor informații din piața IT. Ar fi vorba de compania Yopeso, care are în jur de 100 de angajați la filiala din România.

Contactați de Economedia, reprezentanții companiei nu au negat informațiile, dar au transmis că nu vor să comenteze. Informații despre IT-iști “puși pe liber” circulă în comunitatea de programatori și cu referire la compania Endava și la Magneti Marelli.

Recent, Telenav anunța închiderea sediului de la Cluj, iar reprezentanți din piața muncii confirmă că mai multe firme din domeniul care are cei mai mulți angajați la Cluj au redus personalul și cei din domeniu vorbesc despre încetinirea proiectelor.

Autointitulat Silicon Valley de România, Clujul trece acum printr-o perioadă total atipică pentru sector: se dau afară oameni. “Piața se va zdruncina”, e de părere Doru Șupeală, consultant în marketing și business, care a anunțat în această perioadă mai multe concedieri.

Actualitate

YHP Logo